Quiroga está xa rematando unha campaña de vendima que comenzou oficialmente o día 17 de setembro, ainda que foi a pasada fin de semana cando se recolleu a maioría da producción do municipio.
A campaña deste ano veu marcarda por unhas condicións climatolóxicas moi boas, con tempo soleado e altas temperaturas, o que propiciou que as uvas entrasen nas adegas en moi boas condicións.
Tendo cómo base os datos dos controles de maduración que se efectuan dende finais de agosto, o consello regulador da denominación de orixen Ribeira Sacra, á que está adscrito o noso municipio, determinou que a data para o inicio da vendima fora o día 17 de setembro, adiantándose unha semana con respeto á campaña do pasado ano.
A uva que entrou nas adegas quiroguesas, ainda que en menor cantidade que a colleita pasada debido ás xeadas da primavera, ten unha excelente calidade, debido á climatoloxía dos últimos meses. O tempo seco e soleado contribuiu de xeito decisivo á maduración da uva e foi moi favorable para as viñas que están situadas en zonas que precisan máis tempo para a súa maduración.
A maioría dos colleiteiros quirogueses coinciden en que a súa producción viuse reducida prácticamente nun 30% polas últimas xeadas da primavera que viñeron cando as cepas xa estaban agromadas e os racimos comenzaban a sair. Pero tamén coinciden en que as condicións coas que se atopan as uvas que se están acabando de vendimiar son excelentes, en canto ó grao de maduración e tamén en canto as condicións sanitarias nas que se atopan.
No hay comentarios:
Publicar un comentario