8 nov. 2011

QUIROGA TRABALLA PARA ACADAR UNHA "DENOMINACIÓN ESPECÍFICA" PARA O ACEITE

A Comisión formada por olivareiros e un enxeñeiro agrícola que no seu día fixou as condicións esixidas para poder facer uso da marca Aceite de Quiroga, reuniuse novamente na tarde de onte na casa consistorial. Desta comisión tamén forma parte agora o biólogo e profesor de Ciencias Naturais do Instituto de Educación Secundaria de Quiroga, José Espinosa.

A Comisión que fixara no seu día os requisitos de producción, elaboración e comercialización que se lles esixen os productores para acollerse ésta marca, tenta agora poder chegar a acadar unha denominación específica, máis adsequible que unha denominación de orixe.

Esta comisión creouse para supervisar que quenes usen a marca Aceite de Quiroga, cumpran uns requisitos tanto na producción e na elaboración como na comercialización do aceite; así como para regular e ordenar as plantacións de oliveiras.

O aceite elaborado pasará unha serie de controis que certifiquen a calidade do producto, como análises organolépticas, físico-químicas e bacteriolóxicas. A comisión trata agora de definir os parámetros destas análises para que só poida levar o nome de aceite de Quiroga aquel que entre dentro destes parámetros, o que garantizaría que a materia prima procede íntegramente da nosa zona, que o aceite está elaborado dentro do noso municipio e con aceitunas das variedades aceptadas pola Comisión, co fin de evitar fraudes e que aceite de fora se poida comercializar co nome de aceite de Quiroga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario