4 feb. 2015

OS OLIVAREIROS DE QUIROGA QUEREN ACADAR UNHA MARCA DE CALIDADE PARA O ACEITE

A xefa do Instituto de Calidade Alimentaria da Xunta, dependente da Consellería de Medio Rural, reuniuse na tarde de onte con productores de aceite de Quiroga. Unha das funcións deste Instituto é promocionar e protexer a calidade diferencial dos produtos alimentarios galegos acollidos aos distintos indicativos de calidade.
A xuntanza, que se levou a cabo na casa consistorial, era dar un paso máis para, en palabras do alcalde de Quiroga, pelexar por un aceite único e xenuino como é o de Quiroga.
Nesta primeira xuntanza, aínda que representantes do Instituto de Calidade Alimentaria xa falaran con algún dos maiores olivareiros, foi informalos de cara a tentar unha marca distintiva para o aceite de Quiroga. Explicouselles como funcionan os distintos indicativos de calidade: como son as denominacións de orixen ou as marcas de calidade. Os olivareiros decidiron comezar xa a traballar para acadar primeiramente a marca de calidade para o aceite de Quiroga.
 Nestes momentos o  Concello xa ten rexistrado o nome de “Aceite de Quiroga” con dous principais fins: Certificar as características do producto de forma que quenes queiran utilizar esta marca han de cumprir certos requisitos tanto na producción, elaboración como comercialización do aceite. E regular e ordenar as plantacións de olivares.

Para que os aceites poidan levar a etiqueta co nome de “Aceite de Quiroga” é requisito necesario que a materia prima proceda integramente da zona delimitada pola Comisión e aceptada en última instancia polo propietario da marca. Ademais a súa elaboración tamén se realizará no devandito territorio e exclusivamente con oliveiras das variedades aceptadas pola Comisión creada para o seu cumprimento.

No hay comentarios:

Publicar un comentario