8 abr 2016

A ELABORACIÓN DE AUGARDENTES, LICORES, CREMAS, SIDRAS E CERVEXAS, NOVO TALLER DA CONFRARÍA DO VIÑO

A Confraría do Viño de Quiroga, en colaboración co concello de Quiroga e a área de cultura da Deputación de Lugo, organiza un taller de elaboración de aguardentes, licores, cremas, sidras e cervexas artesanais; que se desenvolverá os días 2, 3 4 e 5 de maio.
O curso, de dez horas de duración e impartido por Manuel Sánchez, enólogo da adega Alan de Val, desenvolveríase na sala de catas do museo etnográfico en horario de sete e media da tarde a dez da noite.
O curso está deseñado para que os participantes aprendan nocións fundamentais de alcolería, destilación de augardentes e elaboración de almíbares. Así ademais da tradicional augardente de bagazao, aprenderase a elaboración de licor de herbas e licor café.
Outro apartado importantes do taller centrarase na elaboración de cremas e outros licores espirituosos, onde se ensinarán técnicas de elaboración da crema de augardente e de café; e licores como coñac, brandy, ron, whisky, bourbon, tequila, vodka, ginebra, anís, pacharán, pisco e hidromel. Tamén se falará sobre o embotellado e etiquetados destes licores.
O último apartado do curso centrarase na elaboración de sidras e cervexas artesanal.
O curso, dirixido a todo o público en xeral, ten un custo de 40 €. Os interesados en participar ou para recibir máis información deben dirixirse a casa da cultura antes do 27 de abril.

No hay comentarios:

Publicar un comentario