A Confraría do Viño de Quiroga, en colaboración co concello de Quiroga
e a área de cultura da Deputación de Lugo, organiza un taller de elaboración de
aguardentes, licores, cremas, sidras e cervexas artesanais; que se desenvolverá
os días 2, 3 4 e 5 de maio.
O curso, de dez horas de duración e impartido por Manuel Sánchez,
enólogo da adega Alan de Val, desenvolveríase na sala de catas do museo
etnográfico en horario de sete e media da tarde a dez da noite.
O curso está deseñado para que os participantes aprendan nocións
fundamentais de alcolería, destilación de augardentes e elaboración de
almíbares. Así ademais da tradicional augardente de bagazao, aprenderase a
elaboración de licor de herbas e licor café.
Outro apartado importantes do taller centrarase na elaboración de
cremas e outros licores espirituosos, onde se ensinarán técnicas de elaboración
da crema de augardente e de café; e licores como coñac, brandy, ron, whisky,
bourbon, tequila, vodka, ginebra, anís, pacharán, pisco e hidromel. Tamén se
falará sobre o embotellado e etiquetados destes licores.
O último apartado do curso centrarase na elaboración de sidras e
cervexas artesanal.
O curso, dirixido a todo o público en xeral, ten un custo de 40 €. Os
interesados en participar ou para recibir máis información deben dirixirse a
casa da cultura antes do 27 de abril.
No hay comentarios:
Publicar un comentario