8 ene 2019

600 QUILOS DE SAL PARA LOITAR CONTRA AS PLACAS DE XEO NOS CAMIÑOS


      Esta mañá o grupo de emerxencias GES repartiu 600 quilos de sal polos camiños de acceso a distintos núcleos do municipio que se atopaban con placas de xeo e dificultaban a circulación dos veciños.

Esta foi unha nova madrugada xélida en Quiroga con mínimas baixo cero. Onte ás oito menos dez da mañá a Estación Meteorolóxica que a Consellería de Medio Ambiente ten na Conchada marcaba unha temperatura de cinco grados baixo cero. Estas temperaturas propician que as xeadas nas zonas máis sombrizas se manteñan dun día para outro, aumentando a capa de xeo e dificultando o acceso aos núcleos máis afectados.

O grupo de emerxencias traballou esta mañá en Vilar de Mondelo onde foi preciso votar sal en toda a pista de acceso e en puntos concretos de Montefurado, Rugando e Vilañán.

Esta non é a primeira vez  que dende o concello se traballa en retirar as placas de xeo das pistas de acceso aos núcleos, xa que a semana pasada xa se empezou a espallar sal nas zonas máis altas do municipio. Ao que hai que sumar o plan de Emerxencia para facer fronte ás acumulacións de xeo que está levando a cabo a Deputación Provincial nas estradas da súa titularidade.

As temperaturas mínimas baixo cero seguirán aínda durante uns días.  O aire frío do continente europeo comezará a entrar mañá mércores na península Ibérica. As temperaturas mínimas non experimentarán cambios moi apreciables polo que as xeadas seguirán sendo xeneralizadas no interior. As máximas si tenderán a baixar lixeiramente.

Pero a partir do xoves o alivio térmico que se experimenta ao mediodía desaparecerá. Unha masa de aire frío de orixe ártica invadirá a comunidade. Hai que engadir ademais que o vento, practicamente ausente ata hora, comezará a soprar con máis forza e aumentará a sensación de frío, cuxo valor podería estar incluso por baixo do que indiquen os termómetros. Os principais modelos meteorolóxicos coinciden en que ese aire polar quedará en Galicia polo menos ata o domingo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario