22 mar 2013

ARRANCA O CONCURSO "QUIROGA DE TAPAS"


O Concello de Quiroga a e a Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería abriron onte a segunda edición do concurso local de tapas. A inauguración levouse a cabo na cafetería do hostal Río Lor -un dous establecementos participantes na competición-, onde se reuniron varios membros dá corporación encabezados polo alcalde Julio Álvarez e o presidente dá asociación de hostaleiros José Francisco Cheché Real para degustar unha dás tapas presentadas ao concurso.
 
As tapas que se presentan a concurso son:
* Mesón Escaleira; Pescada en dúas texturas, pil pil de cachelos e bizcoito de tomate.
* Mesón Ferreiriño; Tostadica de palitos con gulas e salmón.
* O Recuncho de Dino; Timbal de morro salseado.
* Bar Chapakuña3; Tosta caseira, bañada en aceite de Quiroga, con lacón trufado e pementos ó forno.
* Casa Torres; Timbal de bacallao con salsa de queixo e mel da comarca.
* Restaurante O Roxo Vivo; Saquiño de millo recheo de bacallao con pementos do piquillo.
* Bar Félix; Solombo soleado con salsa de mel e mostaza, acompañado de chupito de cenoria con redución de Ribeira Sacra.
* Bar O Cantar Miudiño; Volcán de langostinos con grelos e caviar de pementos.
* Bar Lago; Rolo de tenreira recheo en salsa con patacas duquesa.
* Pub Ruxe-Ruxe; Polo ós tres queixos con crocante de xamón.
* Cafetería Quiroga; Marmitako de atún á vizcaína con aroma de pementos chouriceiros.
* A Taberna; Xarrete con redución de viño, quenelle de robellón e triscante de San Simón.
* Bar Quiper; Carrillera de porco celta con mousse de foie, adozada con confitura de figos da terra, salteado con fungos do Caurel ó curri e tella de queixo.
* Bar Raposo; Ensalada morna de marisco.
* Bar O Portón; Fabas de Lourenzá con zamburiñas e picatostes.
* Bar Las Palmeras; Humus feliz.
* Ciber-café A Pedra; Piquillos recheos de cóctel de gambas con vinagreta de mostaza.
* Adega da María; Bacallao en salsa con granizado de fresa.
* Hostal Río Lor; Zurigorri. 
   Ata ou día 29 todos estes negocios deberán servir as tapas presentadas ao certame como mínimo entre as 12 e as 14.30 e as 19 e as 22.30 horas. Ao mesmo tempo, animarán aos clientes a acompañar ás tapas, cun prezo de venda ao público a 1,50 €, con viños dá comarca quiroguesa.
         
Cada establecemento dispoñerá de cartillas de votación “tapacartóns”, a disposición gratuíta do público consumidor, que será quen determine o gañador do concurso. Ademáis, en todos os establecementos participantes, estarán situadas as urnas oficiais de votación.
          
Cada vez que un cliente deguste a tapa, o establecemento deberá selarlle, si non o fixera aínda, a cartilla de votación, na casilla correspondente o seu establecemento, si xa estivera cuberto o tapacartón, o local ten a obriga de darlle outro. Se o establecemento non dispón da tapa no horario do concurso, está obrigado a selar o tapacartón na casilla correspondente e poderá ser penalizado.
 
Cando o cliente complete a degustación de todas as tapas presentadas a concurso en todos os establecementos participantes, poderá votar a súa tapa favorita utilizando o tapacartón previamente selado polos establecementos, nas urnas oficiais do concurso. Non será válida ningunha cartilla de votación que non conteña selo de todos os establecementos participantes.
 
A votación deberá realizarse antes das once da noite do 29 de marzo, data na que se recollerán as urnas para o reconto de votos.
 
O II concurso “Quiroga de Tapas” fallarase o mércores 3 de abril na casa consistorial. O establecemento gañador recibirá un premio en metálico de 100 €uros, así como unha placa honorífica. O resto dos establecementos participantes recibirán un diploma de participación. Ademais, entre as cartillas de votación realizaráse o sorteo público no que tres participantes poderán gañar unha estancia con circuito termal para duas persoas no balneario de Augas Santas en Pantón; unha comida para duas persoas na Ferrería de Rugando, ou unha cesta de produtos típicos de Porvide.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario