A quiroguesa Mónica Fernández Núñez, mellor sumiller do mundo 2017 para
a Academia Internacional de Gastronomía. Nada en Quiroga, con 20 anos marchouse
da súa localidade natal e é actualmente a directora de sala no restaurante de
Madrid 99 Sushi Bar. Traballou anteriormente no prestixioso restaurante
madrileño Kabuki.
En Madrid conseguiu o título de xefa de sala e catadora nos cursos da Cámara de Comercio.
Non é o primeiro recoñecemento que recibe, xa que o xurado dos Premios
Nacionais de Gastronomía elixiuna como mellor xefa de sala de España.
Mónica Fernández naceu hai 42 anos na aldea de Orxais, no municipio de
Quiroga.
Na
actualidade, é a directora de sala e catadora do Grupo Bambú. Entre as funcións
do seu posto está a formación e supervisión dos equipos de sala en todos os
locais, así como o deseño das cartas de viños.
Mónica
Fernández é unha destacada catadora e participa habitualmente en acontecementos
relacionados co mundo do viño, ademais de formar parte do comité de cata da
coñecida Guía de Viños Gourmets.
Ao longo da súa carreira profesional ha obtido diferentes galardóns, entre os que destaca o premio á “Excelencia Turística de Madrid” como mellor directora de sala do ano 2009, concedido pola Cámara de Comercio de Madrid e Premio Nacional de Gastronomía “Mellor Director de Sala” en 2016. Nomeada en 2017 ao “Prix au Sommelier” (Mellor Sumiller Mundo) pola Academia Internacional de Gastronomía.
Ao longo da súa carreira profesional ha obtido diferentes galardóns, entre os que destaca o premio á “Excelencia Turística de Madrid” como mellor directora de sala do ano 2009, concedido pola Cámara de Comercio de Madrid e Premio Nacional de Gastronomía “Mellor Director de Sala” en 2016. Nomeada en 2017 ao “Prix au Sommelier” (Mellor Sumiller Mundo) pola Academia Internacional de Gastronomía.
No hay comentarios:
Publicar un comentario