A sumiller
quiroguesa Mónica Fernández, foi galardoada co
Premio á Mellor Dirección de Sala 2018 polo xurado da III edición dos
Premios de Gastronomía da Comunidade de Madrid. Estes premios, creados pola
Academia Madrileña de Gastronomía en colaboración coa Comunidad de Madrid,
recoñecen aos profesionais e empresas que realizaron un maior esforzo por
potenciar a gastronomía na capital española.
A traxectoria
profesional de Mónica Fernández , nada en Quiroga, e catadora e Maître titulada pola Cámara de Comercio de
Madrid, estivo ligada a Grupo Bambú desde a apertura do seu primeiro
restaurante, no ano 2005. Durante estes trece anos, converteuse nunha das
persoas craves na organización do grupo. Na actualidade é directora de
grupo, directora de sala e catadora dos sete restaurantes do Grupo Bambú.
Entre
as súas funcións atópanse a formación e supervisión dos equipos de sala de
todos os locais, así como o deseño das cartas de viño. Ademais, como destacada
catadora, Mónica participa habitualmente en acontecementos relacionados co
mundo do viño e forma parte do comité de cata da coñecida Guía de Viños Gourmets.
Ao
longo da súa carreira profesional, Mónica Fernández obtivo diferentes galardóns,
entre os que destaca o Premio ao Sumiller
da Academia Internacional de Gastronomía 2017, o Premio Nacional de Gastronomía 2015 ao Mellor
Director Sala, e o Premio á “Excelencia Turística de Madrid”, outorgado no ano
2009 pola Cámara de Comercio de Madrid.
Como
recoñecemento a esta traxectoria profesional, Mónica Fernández foi nomeada
“Filla predilecta de Quiroga”, o pasado ano.
No hay comentarios:
Publicar un comentario